Pravo na odustajanje

Poštovani kupci, obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše internet prodavnice tehnocentar-mag.co.rs smatra prodajom na daljinu.
Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svoljih individualnih potreba) da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Kupac ima pravo da ne navede razlog za odustanak.
Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada nam je dostavite. Izjavu o odustanku možete preuzeti ovde.
U slučaju odustanka potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod ukoliko to želi. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda i nakon što se utvrdi da proizvod nije korišćen i da je bez bilo kakvih vidljivih oštećenja.
Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, sa najkasnijim rokom od 14 dana od slanja izjave o odustanku. Ukoliko rok od 14 dana istekne, nemate mogućnost vraćanja proizvoda. Prilokom povraćaja proizvoda, obavezno je vratiti predmetni proizvod u ispravnom i nekorišćenom stanju pri čemu treba da priložite i račun (otpremnicu) koji ste prethodno dobili uz porudžninu.
Po prijemu proizvoda, utvrdićemo da li je priozvod u ispravnom stanju. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja je nastala kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je proizvod oštećen krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Firma „Ceeport“ je dužan da bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio na osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, odnosno nakon prijema proizvoda nazad.
Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije proizvod koji nije poručio ili proizvod koji više nije za konzumacuju (upotrebu).
Za sve informacije nas nazovite na +381 63 770 9293 ili nam pišite na mail: prodaja@uniforme-ceeport.com.
Vaš „Ceeport“

Shopping Cart